Ragolle Rugs

01.02.2017

Beton voor een sterk en stevig karakter

 

Ragolle Rugs is een textielbedrijf dat zich toelegt op vloerbekleding en tapijten. Voor de realisatie van een nieuw hoofdkantoor werd Beeuwsaert Construct ingeschakeld. De opdracht was duidelijk: het creëren van een ruwbouw waarin het sterke karakter van het bedrijf naar voren komt. Projectleider Thierry Minne leidde alles in goede banen: “De keuze van de klant ging al vrij snel naar beton”, vertelt hij. “En dat moest overal zichtbaar worden: van de inkomhal tot de toonzaal en burelen. In combinatie met het zwart geanodiseerde aluminium schrijnwerk zorgden we voor een strak resultaat.” Beeuwsaert werkte op de werf, wegens de complexiteit, met een combinatie van zichtbaar stortbeton en prefab betonelementen.

Frisse look
In de inkomhal komt het prefabbeton extra tot zijn recht dankzij de ter plaatse gestorte trapleuning , borstwering en scheidingswanden. Dit zorgt voor een stevige, maar frisse look van het bedrijfsgebouw. Hetzelfde geldt voor de buitengevel: daar werden de prefab zichtbetonelementen onzichtbaar opgehangen aan een metalen schoen van 12 centimeter die verankerd zit in het binnenblad. Beeuwsaert zorgde dankzij een combinatie van prefab- en gestort zichtbeton voor een duurzaam kantoorgebouw waarin alle architecturale eisen van de ontwerper vervat zijn.

Voor de buitengevel werden de prefab zichtbetonelementen onzichtbaar opgehangen aan een metalen schoen van 12 centimeter.

Goede coördinatie
Het Ledegems bedrijf beschikt over de nodige knowhow en vakmensen om het verloop van zo’n omvangrijk project tot een goed einde te brengen. “Elke werf kent zijn problemen, maar bij de ruwbouw voor Flanders Weavers verliep alles vrij vlot”, stelt Thierry. “De combinatie tussen prefabelementen en stortbeton was een uitdaging. Een goede voorbereiding op kantoor en coördinatie op de werf was daarbij heel belangrijk. Alles werd uitgekist, bewapend en daarna gecontroleerd op zijn stabiliteit. Dankzij het naleven van een strakke planning kon de klant binnen de vooraf afgesproken timing zijn gebouwen in gebruik nemen.”

Het resultaat mag gezien worden: het nieuwe bedrijfsgebouw valt van mijlenver op. “Ik ben heel trots op dit project. Er kroop veel tijd in en dan is het nog zoveel leuker als het resultaat naar wens is. Deze opdracht zal me zeker nog lang bijblijven. En als ik langs het gebouw passeer, dan zal ik zeker met trots een kijkje nemen”, besluit Thierry Minne.

Tekst Jens Demets | Beeld Beeuwsaert Construct

Flanders Weavers_waregem_burelen_toonzaal_productiehallen (22).jpg
Flanders Weavers_waregem_burelen_toonzaal_productiehallen (29).jpg
Flanders Weavers_waregem_burelen_toonzaal_productiehallen (31).jpg
Flanders Weavers_waregem_burelen_toonzaal_productiehallen (103).jpg
beeuwsaert_Flanders Weavers_009.jpg