Agro-bouw

We hebben reeds 18 jaar ervaring in het bouwen van agrarische loodsen en gebouwen.

Van paardenstallen, rundveestal of varkensstal tot aardappelloods of machinestockageplaats: we bouwen ze vakkundig, professioneel en met de nodige flexibiliteit.

Bij Beeuwsaert kan je terecht voor onder meer:

 

 

Stallenbouw

 

Bij het bouwen van stallen heeft Beeuwsaert aandacht voor de optimale architectuur, veiligheid, klimatisatie, lucht- en lichtaanvoer en milieuwetgeving. We streven ernaar om maximaal comfort en de beste levenskwaliteit te creëeren voor uw dieren. Wij bouwen stallen voor vee, paarden, varkens, kippen…  Onder meer Ter Leydonck, Schoriels en Debaene Tony deden al beroep op onze expertise.

 

 

Landbouwloodsen

 

Beeuwsaert bouwt bewaarloodsen voor de opslag van aardappelen, graan, wortelen, uien, meststoffen en andere agrarische producten. Bekijk enkele van onze realisaties bij Verbist – Van Gijsel en Marteco.

 

 

Machinestockageplaats

 

Wilt u uw dure machines en hoogtechnologische uitrustingen een veilig onderkomen bieden? Beeuwsaert bouwt steeds een kwaliteitsvolle oplossing.

Wij bouwden eerder al stockageplaatsen voor Migneau en De Geeter.

 

 

Totaalaannemer agrobouw

 

Als totaalaannemer voor agrobouw, kan u bij Beeuwsaert terecht van ontwerp tot volledige afwerking. U hoeft zich geen zorgen te maken over veiligheidsnormen, budgetbeheersing, duurzaamheid en milieurichtlijnen. Ook interesse in een agrarisch gebouw? Bekijk onze referenties of laat u informeren door onze adviseurs.

 

 

 

Enkele veelgestelde vragen:

 

 

Wat kost een agrobouw nu precies?

 

Als u interesse heeft of het overweegt om een nieuwe loods, stal of stockageruimte te bouwen wil u natuurlijk ook graag weten hoeveel dit kost. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de kostprijs onder andere afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het gebouw.

Prijzen variëren over het algemeen van €300/m² voor een eenvoudig gebouw tot €650/m² voor de complexere structuren.

 

 

Hoeveel tijd neemt een agrobouw in beslag?

 

De gemiddelde duurtijd voor de bouw van een bedrijfsgebouw bedraagt een 6-tal maanden. Hierbij neemt de ontwerpfase een 8-tal weken in beslag. Dit is inclusief de nodige tussentijdse besprekingen, het plannen van de bouwfase en het bestellen van materialen. De bouwfase zelf neemt zo’n 4 maanden in beslag. Deze fase omvat het leggen van funderingen en rioleringen tot het bouwen van de structuur, muren, het dak en de bevloering.

 

De totale duurtijd tot het project volledig af is, is afhankelijk van hoeveel afwerking er nog dient te gebeuren van de gesloten ruwbouw. Een sleutel op de deur kantoorruimte neemt bijvoorbeeld meer afwerkingstijd in beslag dan een magazijn of opslagloods.

 

Een agrobouw verloopt over het algemeen dus veel sneller dan een traditioneel bouwproces. Dit is zo doordat we alles op voorhand uittekenen en produceren in een gesloten fabrieksomgeving. Hierdoor kan de kwaliteit van de productie maar ook de montage van de stukken veel sneller gebeuren.